ЕМПЕРАТУРНІ ПОХИБКИ ПРИ РОЗТОЧУВАННІ ОТВОРІВ - Савуляк, В. І.; Заболотний, С. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Моделюванням з використанням методу скінченних елементів досліджено характер розвитку температурних деформацій деталі та лезового інструменту під час розточування точних отворів. Встановлено основні фактори, які визначають величину температурних похибок, їх вплив на спотворення профілю отвору.