МОДЕЛЮВАННЯ ВЗАЄМОДІЇ БУРОНАБИВНИХ ПАЛЬ З ГРУНТОМ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕТОДУ ГРАНИЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ - Моргун, А. С.; Тимошенко, О. Е. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику розрахунку з використанням числового методу граничних елементів широковживаних сьогодні бурових паль за моделлю, що враховує нелінійну роботу ґрунту. Проведено порівняння з експериментальними даними.