АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧІ ТЕПЛОПРОВІДНОСТІ ДВОВИМІРНОГО НЕОДНОРІДНОГО БАГАТОШАРОВОГО СЕРЕДОВИЩА - Риндюк, В. І.; Міщук, Т. О.; Риндюк, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику моделювання теплотехнічного розрахунку двовимірного багатошарового середовища з урахуванням внутрішнього джерела енергії та граничних умов третього роду за допомогою інтегрального методу прямих. Отримані рекурентні формули для наближеного розв’язку дозволяють автоматично формувати для різних меж інтегрування основних рівнянь теплопровідності відповідні системи диференційних рівнянь при компоновці матеріалів та граничних умов першого і другого роду. Багатоваріантність розв’язку задачі з різними межами інтегрування дозволяє впевнитись в його достовірності, добираючи необхідні матеріали багатошарового середовища.