РОЗРОБКА МОДЕЛЕЙ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ГРОМАД ТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ З УРАХУВАННЯМ ФАКТОРА КОНФЛІКТНОСТІ - Боровська, Т. М.; Мороз, О. О.; Лазарчук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Поставлено і розв’язано задачу побудови моделі розвитку аграрного соціуму: сільських громад і сільськогосподарських підприємств на території останніх. Виконано декомпозицію моделі на функціональні моделі і відповідні мережі — матеріальні, фінансові, соціальні та ін. Для окремих функцій територіальної структури побудовано робочі моделі з урахуванням конфліктності складових. За результатами моделювання сформульована концепція збалансованого і оптимального розвитку.