ЗАСТОСУВАННЯ РОЗМІРНОГО АНАЛІЗУ У ВИЗНАЧЕННІ МІНІМАЛЬНОГО ПРОМІЖНОГО ПРИПУСКУ НА МЕХАНІЧНУ ОБРОБКУ ОТВОРІВ У КОРПУСНИХ ДЕТАЛЯХ - Дерібо, О. В.; Дусанюк, Ж. П.; Горук, Т. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику використання розмірного аналізу технологічних процесів для знаходження величини можливого зміщення осі отвору в заготовці корпусної деталі відносно чистових технологічних баз. Методика дозволяє значною мірою формалізувати урахування як неточностей виготовлення вихідної заготовки, так і похибок механічної обробки на попередніх операціях. Це зменшує ризик появи помилок під час проектування технологічних процесів механічної обробки корпусних деталей складної форми. Методика може бути використана під час аналізу наявних та проектування нових технологічних процесів механічної обробки на машинобудівних підприємствах та у навчальному процесі.