ЧУТЛИВІСТЬ АРМАТУРНОЇ СТАЛІ ДО ЗМІНИ ШВИДКОСТІ ДЕФОРМУВАННЯ - Огородніков, В. А.; Бікс, Ю. С.; Перлов, В. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено розрахунковий апарат впливу швидкості деформації на поглинання енергії пластичного деформування для арматурних сталей. Показано, що поглинання питомої потенційної енергії деформування при динамічному навантаженні збільшується у 1,25 рази порівняно з квазистатичним.