КОМП'ЮТЕРНІ МОДЕЛІ ВИЗНАЧЕННЯ РОЗРАХУНКОВИХ НАВАНТАЖЕНЬ ЗА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМИ ДАНИМИ - Камінський, В. В.; Камінський, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано комп'ютерні моделі визначення розрахункових навантажень за відомими експериментальними даними про графіки активної та реактивної потужності споживання. На відміну від відомих методів розрахунку електронавантажень, запропоновані моделі автоматизують процес визначення не прогнозних, а реальних розрахункових навантажень елементів електропостачальних систем за будь-якого значення постійної часу нагрівання цих елементів. Необхідність в таких розрахунках може виникнути після реконструкції електропостачальної системи, зміни навантажень її елементів в зв'язку з розширенням та модернізацією виробництва, підключенням нових споживачів, а також в процесі енергетичного аудиту.