ЕЛЕМЕНТИ ТЕОРІЇ ЕЛЕКТРОДИНАМІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ВИМІРЮВАЛЬНОГО ПЕРЕТВОРЕННЯ МОМЕНТУ ІНЕРЦІЇ. ПЕРША ТА ДРУГА ЕЛЕКТРОДИНАМІЧНІ МОДЕЛІ - Ведміцький, Ю. Г.; Кухарчук, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено першу й другу електродинамічні моделі системи узагальненого перетворювача моменту інерції (УПМІ), побудовано їх структурні та електричні схеми, отримано диференціальні рівняння руху в формі рівнянь Лагранжа–Максвела, а також досліджено питання адекватності цих моделей процесу перетворення моменту інерції та визначено область їх застосування.