МОДЕЛЬ ПЛАСТИЧНОГО ДЕФОРМУВАННЯ МАТЕРІАЛУ НА ВІЛЬНІЙ ПОВЕРХНІ ЦИЛІНДРИЧНИХ ЗРАЗКІВ ПІД ЧАС ВІСЕСИМЕТРИЧНОГО ОСАДЖЕННЯ. ЧАСТИНА 1. АПРОКСИМАЦІЯ ДЕФОРМАЦІЙ - Михалевич, В. М.; Добранюк, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Детально розглянуто задачу апроксимації експериментальних даних, необхідних для визначення накопиченої деформації за умов складного деформування, що має місце на вільній бічній поверхні під час вісесиметричного осадження циліндричних зразків за різних умов тертя на торцях. Виконано детальний аналіз і вдосконалення відомої методики апроксимації деформацій на основі диференціального рівняння, та на її основі розроблені інформаційні технології визначення залежностей між деформаціями на вільній бічній поверхні циліндричного зразка під час осадження.