До 20-річчя наукового напряму «Негатроніка» - Філинюк, М. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Статтю присвячено 20-річчю наукового напряму в області електроніки — негатроніці. Загальну теорію негатроніки формалізовано завдяки введенню понятть: негативні опори, ємності й індуктивності, визначенню причинно-наслідкових зв'язків і ролі позитивних і негативних зворотних зв'язків, що лежать в основі роботи негатрона поза залежністю від його фізичної основи. Це дозволяє розширити пошук і відкривати нові види негатронів, областей їхнього застосування, формулювати і створювати нові піднапрями негатроніки, в тому числі, і ті, що виходять за рамки електроніки. Наприклад, економічна негатроніка, біонегатроніка та ін.