ОПТИМІЗАЦІЯ РУХУ ПОРОЖНЬОГО ЕЛЕКТРИЧНОГО ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ ПО ПРЯМОЛІНІЙНІЙ ГОРИЗОНТАЛЬНІЙ КОЛІЇ - Мокін, О. Б.; Мокін, Б. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано результати розв’язання задачі оптимізації руху порожнього електричного транспортного засобу по прямолінійному відрізку колії, прокладеній на горизонтальній площині. Показано, що оптимальний закон для струму якірних кіл тягового електропривода електричного транспортного засобу, що рухається порожняком, суттєво відрізняється від оптимального закону для струму якірних кіл електропривода в разі повної завантаженості цього електричного транспортного засобу.