КЛАСИФІКАЦІЯ ЕКОНОМІЧНИХ ІНСТИТУТІВ: ТЕОРІЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ДО ЕКОНОМІЧНИХ НАСЛІДКІВ ІНСТИТУТІВ ПРЕЦЕДЕНТНОГО ТА КОНТИНЕНТАЛЬНОГО ПРАВА - Шиян, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено класифікацію інститутів за способом їх інформаційно-знаннєвого кодування індивіда. Показано, що існує всього три типи інститутів, які відрізняються між собою за адаптаційними властивостями. Показано, що прецедентне право має вищий потенціал адаптаційних властивостей та є «вигіднішим» для розвитку економіки (особливо на етапі її трансформацій), аніж континентальне право.