ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ СОРБЦІЙНОГО ВИЛУЧЕННЯ НАФТИ З ВОДИ ГЛИНИСТИМИ СОРБЕНТАМИ В СТАТИЧНИХ УМОВАХ - Кириченко, О. В.; Мальований, М. С.; Сакалова, Г. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено процеси сорбційного очищення води від нафтового забруднення. Охарактеризовано сорбційну здатність природних глинистих мінералів та їх модифікованих форм в статистичних умовах за допомогою ізотерм. Визначено, що процес очистки води від нафти відповідає моделям змішаної дифузії з нелінійною ізотермою.