Характеристики тертя спокою в підшипниках ковзання шестеренної гідромашини - Савуляк, В. І.; Губанов, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Визначені характеристики тертя спокою в парі вал-шестірня—підшипник ковзання гідромотора в різних умовах роботи. Досліджено вплив покриття нанесеного методом електроіскрового легування на підшипник ковзання. Запропоновано конструкцію та виготовлено експериментальну установку.