ЗМІЦНЕННЯ ПОВЕРХНЕВОГО ШАРУ МЕТАЛУ У РАЗІ ВДАВЛЮВАННЯ КУЛЬКИ - Сивак, І. О.; Ярошенко, Т. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Виконано розрахунки напружено-деформованого стану в поверхневому шарі металу у разі вдавлювання кульки в заготовку з різною кривизною поверхні. Отримано залежність ступеня зміцнення та величини використаного ресурсу пластичності від діаметра кульки та кривизни поверхні деталі. Встановлено розміри кульки, з якими значення використаного ресурсу пластичности найбільше.