ВПЛИВ ГЕОМЕТРІЇ КЛИНА НА ДЕФОРМОВНІСТЬ ЗАГОТОВКИ В ПРОЦЕСІ ПОПЕРЕЧНО-КЛИНОВОЇ ПРОКАТКИ - Сухоруков, С. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто процес накопичення деформацій в заготовці при поперечно-клиновій прокатці та вплив геометрії інструмента на величину використаного ресурсу пластичності.Визначено, що найнебезпечнішими, з погляду руйнування, є осьова зона прокочуваної заготовки та верхня частина поверхні контакту клина і заготовки.