НОВА ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ АВТОМАТИЗОВАНОЇ ОБРОБКИ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИМІРЮВАНЬ ПАРАМЕТРІВ ВОД ТА ҐРУНТІВ НА ОСНОВІ XML-ФОРМАЛІЗАЦІЇ АТЕСТОВАНИХ МЕТОДИК ВИКОНАННЯ ЦИХ ВИМІРЮВАНЬ - Мокін, В. Б.; Боцула, М. П.; Ящолт, А. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано шляхи програмної реалізації процесу автоматизації обробки даних за методиками виконання вимірювань хімічних параметрів водних об’єктів та ґрунтів. Здійснено порівняльний аналіз різних варіантів розв’язання цієї задачі. Розроблено нову інформаційну технологію автоматизованої обробки результатів вимірювань параметрів вод та ґрунтів на основі XML-формалізації відповідних методик. Наведено реальні приклади застосування розробленої технології.