Удосконалення методів прогнозування електричних навантажень промислових підприємств на основі теорії розпізнавання образів - Рогальський, Б. С.; Лисогор, Ю. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Оцінена ефективність прогнозування електричних навантажень з використанням теорії розпізнавання образів. Наведено приклади числових розрахунків прогнозування середніх навантажень на основі статистичних підходів та теорії розпізнавання образів.