МАТИМАТИЧНА МОДЕЛЬ ТА МЕТОД РОЗРАХУНКУ ПАРАМЕТРІВ КЕРУВАННЯ РЕАКТИВНОЮ ПОТУЖНІСТЮ КОНДЕНСАТОРНОЇ УСТАНОВКИ В СИСТЕМІ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ - Терешкевич, Л. Б.; Цибульський, М. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель керування конденсаторною установкою та алгоритм її аналізу для режимів споживання реактивної потужності по вузлу під’єднання КУ, генерації в мережу енергопостачальної організації.