МЕТОД ОЦІНЮВАННЯ ОСНОВНИХ ПАРАМЕТРІВ ФАЗОВОГО ДРИЖАННЯ В СИСТЕМАХ ПЕРЕДАВАННЯ ДАНИХ - Бортник, Г. Г.; Васильківський, М. В.; Стальченко, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто метод підвищення точності оцінювання параметрів фазового дрижання (ФД) у системах передавання даних на базі відновлення пропущених значень помилок часових інтервалів. Перевагою запропонованого методу є висока точність оцінювання параметрів ФД за рахунок розділення періодичного, випадкового та обмеженого некорельованого ФД цифрового сигналу.