АРХІТЕКТУРА СИСТЕМИ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ КЕРІВНИКА ЛІКВІДАЦІЇ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ - Месюра, В. І.; Шаригін, О. А.; Козачук, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонована архітектура системи підтримки прийняття рішень керівника ліквідації надзвичайних ситуацій. Проаналізовані задачі, які стоять перед створюваним програмним забезпеченням. Обґрунтована доцільність використання клієнт-серверної технології, здійснено виділення серверної і клієнтської частин програмного забезпечення. Розроблена архітектура системи базується на шаблонах проектування MVC (модель-вид-контролер), Proxy (Замісник) і Singleton (Одинак). Система використовується у відділі навчально-бойової і спеціальної підготовки – Центрі підготовки рядового складу воєнізованої охорони Державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-Західна залізниця».