ЖІНОЧИЙ РУХ ТА ОСВІТА НА ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Потапюк, Л. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблему національного відродження України, проаналізовано історико-педагогічні джерела становлення і розвитку педагогічних поглядів західноукраїнських діячів; виявлено основні історичні причини, передумови та обставини здійснення просвітницької діяльності на західноукраїнських землях, зокрема, акцентовано увагу на ролі жіночого руху на теренах Галичини.