РЕАЛІЗАЦІЯ АДАПТИВНОГО ФІЛЬТРА СПЕКЛ-ШУМУ НА ПЛІС EP3C55 ФІРМИ ALTERA - Білинський, Й. Й.; Мельничук, А. О.; Павлюк, О. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано апаратну реалізацію адаптивного фільтра спекл-шуму на УЗД-зображеннях. Для цього використано ПЛІС ЕР3С55 фірми Altera. Проведено моделювання за допомогою спеціалізованої САПР Quartus II. Результати показали зменшення часу обробки одного піксела таким фільтром у 25 разів, порівняно з програмною реалізацією.