ОПТИЧНИЙ ЧАСТОТНИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ НА ОСНОВІ СОНЯЧНОЇ БАТАРЕЇ ТА ТРАНЗИСТОРНИХ СТРУКТУР З ВІД’ЄМНИМ ОПОРОМ - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Ільченко, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показана можливість перетворення потужності оптичного випромінювання в частотний вихідний сигнал на основі автогенераторного пристрою, який складається з біполярного та двозатворного МДН-транзисторів, і в якому фоточутливим елементом є сонячна батарея. Отримано аналітичні залежності для функції перетворення та рівняння чутливості