ОПТИМАЛЬНЕ КЕРУВАННЯ НОРМАЛЬНИМИ РЕЖИМАМИ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ З УРАХУВАННЯМ МЕТЕОПАРА-МЕТРІВ НА БАЗІ ІНТЕРНЕТ ТЕХНОЛОГІЙ - Бурикін, О. Б.; Видмиш, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено вдосконалення математичного забезпечення автоматизації оптимального керування електричними системами (ЕС). Запропоновано математичну модель уточнення оптимальних за критерієм мінімуму втрат потужності коефіцієнтів трансформації трансформаторів ЕС з урахуванням змінних параметрів ЕС. Показано, що використання Інтернет технологій та розробка на їх базі відповідного алгоритмічного та програмного забезпечення, дозволяє деталізувати розрахунки з визначення оптимальних параметрів регулювальних пристроїв у системоутворювальних електричних мережах (ЕМ).