Градієнтна оптимізація кратностей операцій контролю технологічного процесу при обмежених ресурсах з урахуванням дефектів багатьох типів - Ротштейн, О. П.; Штовба, С. Д.; Козачко, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано градієнтний алгоритм для оптимального вибору кратностей операцій контролю в технологічних процесах при обмежених ресурсах у випадку багатьох типів дефектів. Встановлено, що запропонований алгоритм добре працює, коли допустимі ймовірності наявності дефектів різних типів приблизно однакові. Для задач, в яких ці ймовірності для різних типів дефектів відрізняються суттєво, запропонований алгоритм не завжди знаходить допустимий розв'язок для встановлених ресурсних обмежень.