МОДЕЛЬ СИСТЕМИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ МОБІЛЬНИМ РОБОТОМ ПІД ЧАС ОБХОДУ ПЕРЕШКОД - Міцай, Т. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу побудови системи автоматичного обходу перешкод автоматизованим мобільним роботом. Запропоновано структуру системи безпеки руху на основі вибору оптимальної послідовності команд для запобігання зіткнення об'єкта керування з різного роду перешкодами на шляху руху.