МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ СИСТЕМИ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ З АДАПТАЦІЄЮ ДО КОРИСТУВАЧА - Коцюбинський, В. Ю.; Богач, І. В.; Кислиця, Л. М.; Казимірова, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблеми розробки системи підтримки прийняття рішень з адаптацією до користувача. запропоновано підхід до багатокритеріального управління за наявності системи переваг особи, що приймає рішення, та математичну модель системи переваг особи на основі нечіткої логіки множин, які використовують лінгвістичні змінні, за рахунок чого розширюються функціональні можливості системи.