Комунікація при підготовці фахівців за дистанційною формою навчання - Олексенко, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано як реалізувати комунікацію при різних формах організації навчального процесу та шляхи виховання студентів під час дистанційного навчання. Дослідження показують, якщо комунікація направлена не тільки на контроль знань і вмінь студентів, а й на діагностику їхньої діяльності, то це забезпечує диференційований підхід, захоплює студента думкою про перспективу завтрашнього дня, стимулює до самостійної роботи з метою удосконалення професійних здібностей. Інформацію виховного характеру подано під окремою рубрикою, розроблено та описано робочий зошит т’ютора — перлину комунікацій.