ЗАСТОСУВАННЯ НЕЧІТКИХ МОДЕЛЕЙ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ - Панкевич, О. Д.; Штовба, С. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Виконано огляд нечітких діагностичних моделей, які застосовуються у будівництві та експлуатації будинків та споруд. Застосування нечітких баз знань дозволяє за відсутності аналітичних залежностей між параметрами стану та діагностичними рішеннями побудувати адекватні математичні моделі на основі досвіду експертів та експериментальних даних.