СЕНСОР КОНЦЕНТРАЦІЇ ГАЗУ НА ОСНОВІ ВОЛОКОННО-ОПТИЧНИХ СИСТЕМ - Яремчук, В. Ф.; Кравчук, Н. С.; Смішний, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано сенсор концентрації газу на основі волоконно-оптичних систем, робота якого ґрунтується на принципі оптично-абсорбційного методу. Подано та реалізовано функціональну схему макет-установки такого сенсора для проведення експериментальних досліджень. Наведено переваги цього сенсора концентрації газу на основі волоконно-оптичних систем порівняно з існуючими оптичними. Зазначено, що цей сенсор може бути використаний для вимірювання концентрації газів, наприклад, таких як метан, і інших вибухонебезпечних газів, токсичних, агресивних і отруйних газів.