Дослідження процесу прямого видавлювання пористої заготовки - Сивак, Р. І.; Карватко, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено процес видавлювання спеченої пористої заготовки з мідного порошку ПМС-1. Установлено, що при прямому видавлюванні має місце немонотонність навантаження. Запропоновано методику оцінки використаного ресурсу пластичності пористих тіл при немонотонній деформації.