ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ОПТИЧНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ В БІОТКАНИНАХ - Павлов, С. В.; Тужанський, С. Є.; Козловська, Т. І.; Козак, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Удосконалено модель розповсюдження оптичного випромінювання в багатошарових біотканинах (БТ) на основі методу Монте-Карло, що дозволяє визначати кількість фотонів, які пройшли крізь середовище, кількості поглинутих і розсіяних фотонів, а також глибину проникнення випромінювання у шари БТ. Наведено результати моделювання у тришаровій плоскій структурі, яка імітує зразок людської шкіри.