СИНТЕЗ СИСТЕМИ НАВЕДЕННЯ ОБЕРТОВОГО БЕЗПІЛОТНОГО ЛІТАЛЬНОГО АПАРАТА НА ОСНОВІ ЛІНІНИХ МАТРИЧНИХ НЕРІВНОСТЕЙ - Тунік, А. А.; Басанець, О. П.; Комнацька, М. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто метод синтезу системи наведення обертового безпілотного літального апарата за неповних вимірювань вектора фазових координат. Статичний регулятор за станом у ланцюзі зворотного зв’язку визначається шляхом використання апарату лінійних матричних нерівностей. Вектор стану системи відновлюється за допомогою спостерігача пониженого порядку Люенбергера.