ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ ОБ’ЄДНАНОЇ ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ ЗА ДОПОМОГОЮ МІКРОПРОЦЕСОРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПОТУЖНОСТІ ТУРБІН ЕНЕРГОБЛОКІВ АЕС - Авраменко, В. М.; Юнєєва, Н. Т.; Гурєєва, Т. М.; Козлов, М. Ю.; Коровко, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Виконані розрахункові дослідження динамічної стійкості Запорізької АЕС в реальних умовах АЕС України. Розрахунки показали, що за допомогою швидкого короткочасного зниження потужності турбін енергоблоків електростанції можна істотно підвищити її рівень динамічної стійкості в енергосистемі. Приведені результати розрахунків теплофізичних процесів у реакторних установках ВВЕР-1000 при короткочасному зниженні потужності турбіни, які свідчать про незначне підвищення тиску пари у парогенераторі.