ПІДГОТОВКА ПЕРВИННОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ПАРАМЕТРИ ГЕОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ ОСНОВИ - Моргун, А. С.; Єжов, О. О.; Франчук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано матеріал для визначення фізико-механічних характеристик ґрунтів, які необхідні для розрахунку осідання основ будівель за сучасними числовими методами. Наведено систематизацію величин максимальних та мінімальних коефіцієнтів пористості, що слугують вхідними параметрами сучасних нелінійних моделей роботи ґрунту.