ГЕНЕТИЧНА ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗМІЩЕННЯ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ ТОРГОВИХ МАРОК - Штовба, С. Д.; Штовба, О. В.; Яковенко, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено задачу оптимізації розміщення зовнішньої реклами торгових марок за критеріями витрат та кількістю контактів з цільовою аудиторією. Оптимізацію розміщення реклами зведено до нелінійної задачі про рюкзак. Тестові приклади показали, що прийняті розв’язки цієї задачі оптимізації можна отримати як за жадібним, так і за генетичним алгоритмом оптимізації.