МОДЕЛЬ НЕЧІТКОГО ЛОГІЧНОГО ВИСНОВКУ ОЦІНКИ РИЗИКУ ПРОПУСКУ ВАНТАЖІВ ЧЕРЕЗ ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН - Андрощук, О. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто завдання автоматизації процедури профілювання ризиків за встановленими характерними ознаками (індикаторами ризиків) вантажів, які можуть використовуватись для перевезення незаконних об’єктів, щодо здійснення пропуску (непропуску), проведення вибіркової (поглибленої) перевірки у пунктах пропуску через державний кордон. Запропоновано модель нечіткого логічного висновку, метод для розрахунку функцій належності вхідних і вихідних змінних, які подані як лінгвістичні, та метод їх безпосередньої оцінки.