ПОЛІНОМІАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО ПОБУДОВИ МЕТОДІВ І СТРУТУР СУМІСНИХ АЛГОРИТМІВ РОЗРІЗНЕННЯ СИГНАЛІВ І ОЦІНЮВАННЯ ЇХ ПАРАМЕТРІВ - Палагін, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано використання поліноміального підходу до розв’язання задачі сумісного розрізнення сигналів і оцінки їх параметрів на основі використання методу максимізації полінома і моментного критерію якості для розв’язання багатоальтернативних задач перевірки статистичних гіпотез. Врахування тонкої структури негаусівських завад дозволяє збільшувати точність вимірювань та ефективність системи розрізнення сигналів.