КОМЕРЦІЙНА ПРИВАБЛИВІСТЬ ТА ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА ІНВЕСТИЦІЙ В ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД - Сердюк, Т. В.; Франишина, С. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано особливості реалізації політики енергозбереження на енергоємних підприємствах, здійснено аналіз виробничо-господарської діяльності на предмет ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів. Досліджено активність промислових підприємств у впровадженні енергозбережних проектів, встановлено основні причини недостатньо активної політики у цій сфері. Виявлено недостатність впливу фактору комерційної привабливості інвестицій в енергозбереження та доведено неможливість підвищення енергетичної ефективності промисловості без участі держави. Розраховано показники, що визначають економічну ефективність проекту з енергозбереження на одному із досліджуваних підприємств, серед них: чиста поточна вартість проекту, термін його окупності, дисконтовані грошові надходження.