АВТОМАТИЗАЦІЯ ОБРОБКИ ЕКОЛОГІЧНИХ ДАНИХ З ГІС З ВИКОРИСТАННЯМ ППП MATHCAD - Мокін, В. Б.; Крижановський, Є. М.; Камінський, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Дістала подальший розвиток інформаційна технологія інтегрування математичних моделей, формалізованих у пакеті прикладних програм MathСAD, у геоінформаційні системи моніторингу довкілля шляхом підвищення рівня автоматизації процесу передавання даних з пакету MathСAD до ГІС. Розроблено відповідне програмне забезпечення та проведена його успішна апробація на прикладі моделі Фролова–Родзиллера поширення забруднюючої речовини у річкових водах.