МАТЕМАТИКА І ОСВІТА В ЕПОХУ АНТИЧНОСТІ - Решетова, Е. Е. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Висвітлено питання про те, яку роль відігравала математика в розвитку особистості та досягненні освітнього ідеалу в епоху античності. Простежено еволюцію античного освітнього ідеалу, подано аналіз поглядів давньогрецьких і давньоримських філософів на математику як засіб освіти, виявлено чинники формування концепції математики як освітньої дисципліни в культурному просторі античного світу, зроблено спробу міждисциплінарного синтезу історії педагогічної думки, історії математики, історії філософії та культури.