ЗАДАЧА УСУНЕННЯ ПОРУШЕННИХ ОБМЕЖЕНЬ НА ДІАПАЗОН ЗМІНИ ПАРАМЕТРІВ РЕЖИМУ ЯК СКЛАДОВА ЧАСТИНА «ПОРАДНИКА ДИСПЕТЧЕРА» - Прихно, В. Л.; Черненко, П. О.; Трубіцин, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено опис алгоритму оптимального усунення недопустимих величин параметрів режиму енергосистеми, таких як рівні напруг на шинах електростанцій і підстанцій, струми у лініях електропередач, трансформаторів та автотрансформаторів, а також активних потужностей заздалегідь визначених перерізів.