ОПЕРАТИВНЕ ОЦІНЮВАННЯ ТА ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ВПЛИВУ СКИДІВ СТІЧНИХ ТА ЗВОРОТНИХ ВОД НА СТАН ВОДНИХ РЕСУРСІВ БАСЕЙНУ ВЕЛИКОЇ РІЧКИ - Мокін, В. Б.; Камінський, А. В.; Сташук, А. В.; Ткачук, А. Ф. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано новий метод оперативного оцінювання та візуалізації впливу скидів стічних та зворотних вод на стан водних ресурсів басейну великої річки, який може застосовуватись у процесі прийняття рішень щодо вибору, у першому наближенні, пріоритетності фінансування природоохоронних заходів щодо покращення екологічної ситуації на річках заданого басейну. Метод оснований на експертних оцінках рівня цього впливу за трибальною шкалі, на запропонованій алгебрі обробки цих балів та використанні ГІС-технологій для візуалізації результатів цієї оцінки. Метод успішно апробовано для басейну р. Південний Буг.