ТЕОРЕТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЗБУРЕНЬ НА ПОКАЗАННЯ ВІДКРИТОГО ЗНИЗУ ГІДРОСТАТИЧНОГО ПЕРЕТВОРЮВАЧА - Кондратець, В. О.; Мацуй, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2012)
Наведено результати теоретичних досліджень впливу збурень на показання відкритого знизу гідростатичного перетворювача. Показано, що на результати вимірювання гідростатичним перетворювачем впливають густина контрольованого середовища, атмосферний тиск, температура навколишнього середовища, зміна об’єму повітря в пристрої за рахунок його розчинення чи наповнення. Додатково внесені похибки не дозволяють безпосередньо використовувати гідростатичний перетворювач для вимірювання рівня та тиску рідких середовищ.