ВИМОГИ ЩОДО ОЦІНКИ ХАРАКТЕРИСТИК ПОХИБОК (НЕПЕВНОСТЕЙ) ВИМІРЮВАННЯ МАСИ СКРАПЛЕНИХ НАФТОВИХ ГАЗІВ ТА ЇХ ІНТЕГРАЛЬНИХ ХАРАКТЕРИСТИК - Демків, І. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2012)
Висвітлено основні засади, які стосуються вимог щодо процедур оцінки характеристик похибок (непевності) вимірювання маси скраплених нафтових газів та їх інтегральних характеристик. Це стосується зокрема процедур під час здійснення державної метрологічної атестації, метрологічної перевірки та нагляду і контролю за методиками виконання вимірювань (МВВ), які реалізуються вимірювальними каналами (ВК) поліметричних вимірювальних інформаційних систем (ПС), створених на основі методу імпульсної рефлектрометрії, зокрема запропоновані вимоги щодо уточнення моделей похибок вимірювань маси та відповідних аргументів — (фізичних величин) відповідної функціональної залежності. Висвітлені питання рекомендується враховувати під час розробки відповідних нормативних та методичних документів.