АНАЛІЗ ПЕРЕВАГ ТА НЕДОЛІКІВ ІСНУЮЧИХ РЕГУЛЯТОРІВ ПОДАЧІ ТА ПОТУЖНОСТІ В СИСТЕМІ КЕРУВАННЯ АКСІАЛЬНО-ПОРШНЕВОГО РЕГУЛЬОВАНОГО НАСОСА - Бурєнніков, Ю. А.; Козлов, Л. Г.; Репінський, С. В.; Поліщук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто переваги та недоліки відомих схем системи керування робочого об’єму регульованого насоса, що пропонуються провідними виробниками. Сформульовано основні технічні та функціональні вимоги до регуляторів подачі. Запропоновано схему системи керування регульованого аксіально-поршневого насоса з комбінованим регулятором подачі, яка забезпечує статичну характеристику аксіально-поршневого насоса в режимі стабілізації подачі та статичну характеристику гіперболічного типу в режимі постійної потужності за рахунок форми профільованого вікна золотника регулятора.