ОПТИМІЗАЦІЯ СЛОВНИКА ОЗНАК РОЗПІЗНАВАННЯ ДЛЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ЕКСТРЕМАЛЬНОГО УНІМОДАЛЬНОГО КЛАСИФІКАТОРА - Кузьмін, І. В.; Москаленко, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
В рамках інформаційно-екстремальної інтелектуальної технології розглядається метод послідовно-спадної селекції словника ознак розпізнавання для унімодального класифікатора. Як приклад розглянуто реалізацію алгоритму селекції словника ознак розпізнавання системи підтримки прийняття рішень для керування процесом вирощування монокристалів з розплаву.