РОЗПОДІЛ БОКОВОГО ТИСКУ В БЕТОННИХ СУМІШАХ РІЗНОГО СКЛАДУ, ЗПРЕСОВУВАНИХ ПІД ЧАС ВИГОТОВЛЕННЯ ДОРОЖНЬОГО КАМЕНЮ - Бікс, Ю. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено аналітичні закономірності, отримані в результаті регресійного аналізу експериментальних даних, щодо впливу зусилля пресування на розподіл бокового тиску в процесі пресування бетонних сумішей різного складу та режиму ущільнення у прес-формі. Виконано порівняння отриманих результатів за методиками різних авторів. Показано, що В/Ц-фактор однозначно впливає на величину розподілу бокового тиску в сумішах різних складів та режимів ущільнення.