АНАЛІЗ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ ПОШКОДЖЕНЬ УНІВЕРСАЛЬНИХ НАПІВВАГОНІВ, ЯКІ ВИНИКАЮТЬ ЗА ЧАС ЇХ ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ - Фомін, О. В.; Бурлуцький, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано особливості та подано результати проведеного аналізу пошкоджень складових модулів універсальних напіввагонів, які виникають за час їх життєвого циклу. Визначені основні види пошкоджень та вузли, на яких вони сконцентровані. Розроблена класифікація пошкоджень, що виникають в конструкціях напіввагонів на всіх етапах їх життєвого циклу, що дозволяє прогнозувати пошкодження в експлуатації та систематизувати імовірнісні причини їх виникнення.